wie ben ik

Graag vertel ik wat meer over mijzelf. Al vroeg wist ik dat ik iets wilde gaan doen met het menselijk lichaam. Ik heb het altijd magisch gevonden hoe dit mooie apparaat werkt en verandert van een klompje cellen in de baarmoeder tot een compleet functionerend organisme. Ik heb geneeskunde gestudeerd en na deze studie wist ik dat ik dicht bij mijn patiënten wilde staan, getuige wilde zijn van de verschillende levensfases waar mensen en gezinnen doorheen gaan en de eervolle taak hebben hierbij soms een stukje mee te mogen lopen en te ondersteunen waar nodig.

Na een aantal jaar als huisarts te hebben gewerkt, kwam ik erachter dat de randvoorwaarden van het vak niet goed samen gingen met mijn persoonlijke visie op gezondheid. Ik ben iemand die graag luistert, de tijd neemt om echt te begrijpen en hier vervolgens over na te denken, zodat ik mijn visie kan delen met de patiënt en hem/haar van een waardevol advies kan voorzien dat door coaching realiteit wordt en tot een duurzame oplossing leidt. Ik had behoefte aan meer tijd om de echte hulpvraag te achterhalen. Een klacht is vaak niet alleen de klacht, vaker liggen hier andere oorzaken, patronen, problemen aan ten grondslag. Ik geloof niet in een “quick fix”.
Door de hectiek van het huisartsenvak, de diensten en het in mijn ogen soms snelle schakelen, had ik niet het gevoel dat ik echt tot mijn recht kwam en belangrijker, dat de patiënt niet optimaal werd geholpen.

Wat is de echte oorzaak van de klacht? Wat is de onderliggende stagnatie waardoor dit symptoom nu tot uiting komt? En hoe kom ik bij deze patronen? Dit alles bracht mij op het pad van de integrale geneeskunde. Waarbij ik voorbij de klacht kijk, in de diepte. Naar de mens als geheel: lichamelijk, psychisch en energetisch.

 Ik ben mijn intuïtie gaan volgen en heb met mijzelf afgesproken dat ik voortaan meer op mijn onderbuikgevoel ga varen. Zo is mijn praktijk “Renée Lepoutre” geboren. In mijn praktijk begeleid ik je graag in de weg naar bewustwording van de onderliggende oorzaken van de klacht en reik ik je de kennis en hulpmiddelen aan zodat je zelf met deze oorzaken aan de slag kunt. Om zo terug te komen naar het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest.

Naast mijn werk als integraal arts run ik samen met mijn partner ons bijzondere samengestelde gezin. Dingen waar ik blij van word, zijn leven in een lage versnelling, genieten van mijn gezin en familie, echte verbinding maken met vrienden, lekker koken of bakken, de natuur en ondertussen mijzelf blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren.

read more

opleidingen en werkervaring

Praktijk Renée Lepoutre – Arts Integrale Geneeskunde | 2022 – HEDEN

Diverse nascholingen op het gebied van leefstijlgeneeskunde 

Integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde, AIM, | 2020 – 2022

Huisarts in de regio Heinenoord en Den Haag | 2017 – 2020

Huisartsgeneeskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam | 2014

Arts-assistent psychiatrie (stemmingsstoornissen en psychotische stoornissen), PsyQ en Delta Psychiatrisch Centrum | 2012 – 2014

Geneeskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam | 2003 – 2012

Reiki Graad I | 2003

contact

Benieuwd hoe ik jou verder kan helpen? Neem dan gerust contact op.

Contact